Rainbowmarket.ro este site de tip e-commerce sau comerț electronic. Scopul sau este de a desfasura  orice tip de afacere sau tranzacție comercială ce presupune  transferul de informații pe internet, site-uri ce vând produse retail (cu amănuntul) și se bazează pe numărul utilizatorilor care vizitează zilnic portalul, până la schimburile comerciale de mărfuri și servicii între companii mari (corporații). 

Platforma rainbowmarket.ro  este specializată în comercializarea de produse de larg consum către orice persoană fizică care a împlinit vârsta de 18 ani sau către persoane juridice legal constituite. Pentru fiecare dintre produsele prezentate în scopul comercializării pe platforma rainbowmarket.ro , administratorul conținutului se obligă să afişeze toate caracteristicile esenţiale ale acestora, care să permită cumpărătorului o identificare şi o alegere corectă în funcţie de preferinţele sale.

Administratorul platformei sau oricare alte persoane autorizate din cadrul rainbowmarket.ro îşi rezervă dreptul de a modifica fără preaviz caracteristicile produselor afișate și nu pot fi considerați responsabili pentru utilizarea necorespunzatoare de către utilizatori (clienți) a produselor comandate de aceștia. Imaginile publicate pe platforma rainbowmarket.ro au rol strict orientativ, iar uneori produsele livrate pot să difere de imaginile prezentate în orice mod (dimensiuni, culoare, aspect etc). Produsele comercializate respecta legislaţia europeană şi naţională în vigoare.

Actualul document reprezintă un CONTRACT, denumit în continuare CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE sau CGU, ce conține totalitatea termenilor, normelor legale și instrucțiunilor care guvernează relatia dintre clienți (persoane fizice și/sau juridice) și platforma rainbowmarket.ro precum și condițiile obligatorii care permit accesarea și utilizarea acesteia.

Platforma rainbowmarket.ro este deținută legal și administrată de către RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION (societate cu răspundere limitată), companie română cu sediul social în București, România, str. Sălcetului, nr. 43, Sector 4, având următoarele date de indentificare VATID: RO31532709 • EUID: J40/5182/2013.

Compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION (RID) este o societate română cu capital privat înființată legal în conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind organizarea și funcționarea societăților comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru folosirea în cele mai bune condiții a platformei rainbowmarket.ro, se recomandă citirea cu atenţie a tuturor termenilor şi condiţiilor.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION, în calitate de proprietar și administrator al platformei rainbowmarket.ro își rezervă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără nici o notificare prealabilă.

Folosirea platformei rainbowmarket.ro, respectiv înregistrarea unei comenzi, implică acceptarea de către UTILIZATORII și VIZITATORII magazinului online (consumator final sau reprezentant legal al unei persoane juridice legal constituite) a următoarelor condiții şi termeni de utilizare ai platformei rainbowmarket.ro şi acceptarea comunicării de către UTILIZATORI a unei adrese de poştă electronică (email) ca metodă de comunicare la distanţă.

Vizitarea platformei rainbowmarket.ro sau utilizarea acesteia pentru achiziționarea de produse în scopul utilizării personale sau în scopul revânzării (persoane juridice care se ocupă cu acte de comerț) implică acceptarea necondiționată a tuturor termenilor și condițiilor specificate în prezentul CGU de către proprietarul și administratorul platformei, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION.

Prin continuarea navigării pe această platformă și luarea la cunoștiință a prezentului document îți exprimi consimţământul liber şi neviciat referitor la faptul că ai citit cu atenţie cuprinsul acestui document, ai înţeles conţinutul textului şi ești de acord şi accepţi să respecţi condiţiile de utilizare ale platformei rainbowmarket.ro.

Dacă NU ești de acord şi NU accepţi termenii din prezentele CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE sau CGU te rugam  SĂ NU UTILIZEZI ACEASTĂ PLATFORMĂ.

CONDIȚII GENERALE PRIVIND ACCESAREA PLATFORMEI

Platforma rainbowmarket.ro, proprietate a RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION, este un instrument informatic prin intermediul căruia, orice persoană fizică sau juridică poate vizita și/sau comanda produsele comercializate sau recomandate de compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION.

Imaginile produselor afișate pe platforma rainbowmarket.ro împreună cu informaţiile aferente modului de administrare sau folosinţă precum şi specificaţiile tehnice au un caracter orientativ, de prezentare şi sunt în conformitate cu datele oferite de producători, furnizori sau reprezantanţii autorizaţi ai acestora. Acestea pot fi modificate fără o înştiinţare prealabilă şi nu constituie o obligativitate contractuală.

Platforma rainbowmarket.ro se adresează atât utilizatorilor din țară cât și din străinătate pentru derularea operațiunilor de comerț atât în regim en-detail cât și în regim de comerț cu ridicata (en-gros), motiv pentru care nu toate prospectele și/sau ghidurile de utilizare ale produselor oferite pe platforma ”rainbowmarket” sunt redactate și în limba română. Dacă apreciați că nu sunteți în măsură să interpretați în mod corect indicațiile și/sau specificațiile din prospect sau din ghidul de utilizare al produsului vă sfătuim să apelați la serviciile unui interpret acreditat înainte de a comanda, cumpăra și/sau consuma/utiliza/instala produsele respective.

Imaginile ce se regăsesc pe platforma rainbowmarket.ro sunt strict informaționale. Producătorul poate să modifice design-ul etichetei sau produsului fără a notifica în prealabil.

Platforma rainbowmarket.ro încearcă să prezinte un conţinut cât mai corect şi cât mai detaliat cu privire la produsele comercializate însă nu îşi asumă sub nici o formă niciun fel de responsabilitate pentru erorile apărute ca urmare informaţiilor eronate ale producătorilor/furnizorilor.

Administratorul platformei rainbowmarket.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru garanţiile directe sau indirecte oferite de către producătorii produselor, garanţia oferită fiind în conformitate și limitată la prevederile cuprinse în Legea nr. 449/2003 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Platforma rainbowmarket.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru neonorarea unei comenzi ca urmare a indisponibilităţii produsului în stocul furnizorului/producătorului produsului respectiv. De asemenea, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION nu îşi asumă în niciun fel responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru eventualele pagube provocate de către produsele achiziţionate de pe platforma rainbowmarket.ro 

Pentru o bună utilizare a platformei rainbowmarket.ro, RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION recomandă tuturor UTILIZATORILOR și VIZITATORILOR să citească cu atenție prezentele CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU) ținând cont totodată de următoarele aspecte:

 1.  
  1. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION își rezervă dreptul de a face oricând modificări și completări ale CONDIȚIILOR GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU), fără nici o altă notificare prealabilă;
  2. vizitarea paginilor de pe internet la care este posibil să se facă referire în cuprinsul platformei rainbowmarket.ro implică acceptarea necondiționată a prezentelor CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU);
  3. prin accesarea și utilizarea platformei rainbowmarket.ro UTILIZATORUL și/sau VIZITATORUL își asumă în totalitate riscul și responsabilitatea pentru utilizarea serviciilor livrate prin internet. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION nu garantează că platforma rainbowmarket.ro va funcționa neîntrerupt sau fără erori sau că defectele din pagină/pagini vor fi corectate într-o anumită perioadă limită de timp;
  4. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION nu garantează ca platforma rainbowmarket.ro, serverele utilizate pentru accesarea sa, sau mesajele electronice de tip email recepționate de UTILIZATORI/VIZITATORI sunt lipsite de viruși sau alte componente dăunătoare specifice internetului și, pe cale de consecință, recomandă tuturor utilizatorilor să folosească mijloace specifice de protecție în timpul utilizării internetului (programe tip anti-virus; firewall, etc);
  5. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar și administrator al platformei rainbowmarket.ro încearcă să ofere vizitatorilor/utilizatorilor informații cu un conținut cât mai corect și mai detaliat cu privire la produsele/serviciile ofertate și/sau recomandate dar nu își asumă nici un fel de responsabilitate pentru calitatea și performanțele (inclusiv perioada de garanție) produselor/serviciilor comercializate, acestea fiind prezentate clienților așa cum sunt acestea oferite și detaliate de către producătorii produselor respectiv furnizorii serviciilor;
  6. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar și administrator al platformei rainbowmarket.ro nu organizează niciun fel acțiuni sau evenimente care să intre sub incidența O.U.G. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.
  7. la achiziționarea unui produs sau serviciu ofertat pe platforma rainbowmarket.ro, pe lângă prețul de raft există și posibilitatea aplicării unui comision perceput de către operatorul care procesează în sistem on-line plata produselor/serviciilor comandate şi/sau de către transportatorul care asigură livrarea produselor/mărfurilor comandate la adresa indicată de client (persoană juridică sau consumator final) pentru fiecare produs achiziţionat în parte;
  8. folosirea (vizitarea sau accesarea) platformei rainbowmarket.ro implică acceptarea necondiționată a prezentelor CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU);
  9. RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION nu este în niciun fel responsabilă și nu poate fi făcută vinovată pentru situațiile de orice natură în urma cărora unul dintre utilizatori sau vizitatori încalcă din eroare sau cu bună știință prevederile prezentelor CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU);
  10. persoanele care, după ce au citit cu atenție și luat la cunoștiință de conținutul prezentelor CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU) nu sunt de acord cu restricționările și/sau reglementările stabilite de către proprietarul și administratorul RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION sunt rugate să părăsească de îndată platforma rainbowmarket.ro  și să șteargă din sistemele lor informatice orice imagini, logo-uri, texte, grafice, script-uri, simboluri, elemente de grafică, programe sau baze de date descărcate cu ocazia accesării platformei rainbowmarket.ro.

CONDIȚII SPECIFICE PRIVIND UTILIZAREA PLATFORMEI

Prin accesarea platformei rainbowmarket.ro UTILIZATORII și VIZITATORII se declară de acord cu prezentele CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU) și stabilesc în mod voit o relație de bună colaborare (pe care o inițiază lipsiți de orice constrângere) bazată pe încredere, corectitudine și comportament/limbaj civilizat, utilizând mijloacele informatice puse la dispoziție de către proprietarul și administratorul platformei rainbowmarket.ro, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION

Pentru a putea utiliza platforma rainbowmarket.ro, persoanele fizice sau reprezentanții abilitați legal ai persoanelor juridice, acceptă să își creeze un cont pe platforma rainbowmarket.ro. Această operațiune implică pentru aceștia să ofere un minim de informații: o adresă de email validă, un număr de telefon unde poate fi contactat și o adresă de livrare. Datele oferite de utilizator ca urmare a completării formularului de înscriere sunt colectate și prelucrate de către compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în limitele și cu respectarea prevederilor legislației române și a Uniunii Europene

Proprietarul și administratorul platformei rainbowmarket.ro, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION poate restricționa oricând, fără preaviz și fără a fi obligat să-și motiveze decizia, accesul oricărei persoane (fizice sau juridice) la platformă.

RESPONSABILITĂŢILE ŞI OBLIGAŢIILE PĂRȚILOR

VIZITATORII/UTILIZATORII sunt de acord şi declară că au luat la cunoştiinţă că este indicat să citească cu atenţie toate informaţiile privind produsul/aplicaţia sau serviciul pe care doresc să-l achiziţioneze pentru sine sau pentru un terţ cunoscut.

Dacă unul dintre VIZITATORI/UTILIZATORI are la cunoştiinţă informaţii de natură să infirme sau să trezească suspiciuni rezonabile cu privire la calitatea/provenienţa reală sau destinaţia de întrebuinţare a unui produs/aplicaţie sau serviciu acesta, prin acceptarea prezentelor CGU se obligă sa le comunice de îndată proprietarului şi administratorului platformei rainbowmarket.ro, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION, urmând ca acesta să le verifice şi, dacă constată sesizarea întemeiată, să retragă produsul/aplicaţia sau serviciul de pe platforma rainbowmarket.ro sau să rectifice informaţiile referitoare la caracteristicile, performanţele, destinaţia de întrebuinţare a produsului/aplicaţiei sau serviciului oferit.

Orice abuz în sensul dispoziţiilor prezentului paragraf va fi sancţionat conform legilor civile, penale şi reglemetărilor prezentelor CGU.

UTILIZATORII și VIZITATORII sunt informaţi pe această cale că proprietarul şi administratorul platformei rainbowmarket.ro poate restricţiona oricând, fără preaviz şi fără a fi obligat să-şi motiveze decizia, accesul oricărei persoane la serviciile şi aplicatiile oferite de platforma rainbowmarket.ro. Această dispoziţie are caracterul unui pact comisoriu de grad IV şi este agreat ca atare de către părţi.

De asemenea UTILIZATORII și VIZITATORII sunt informaţi pe această cale că singurii responsabili cu privire la calitatea produselor/serviciilor/aplicaţiilor comercializate prin intermediul platformei rainbowmarket.ro şi/sau la termenele şi condiţiile de garanţie ale acestora sunt în mod exclusiv PRODUCĂTORII și sau FURNIZORII respectiv PRESTATORII aşa cum sunt aceştia definiţi mai sus.

Persoana fizică sau juridică care se foloseşte în mod fraudulos sau abuziv de produsele, aplicaţiile sau serviciile oferite de platforma rainbowmarket.ro, se poate face vinovat de fapte prevăzute şi sancţionate de prevederile Codului Penal Român în vigoare.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar/administrator al platformei rainbowmarket.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile directe sau indirecte oferite de catre VIZITATORI și/sau UTILIZATORI cu ocazia accesarii segmentului de comentarii al platformei rainbowmarket.ro.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar/administrator al platformei rainbowmarket.ro nu îşi asumă faţă de UTILIZATORI responsabilitatea pentru neonorarea unei comenzi sau prestări de serviciu ca urmare a faptului că PRODUCĂTORUL/FURNIZORUL/PRESTATORUL se află în imposibilitatea de a furniza produsul sau de a presta serviciul prezentat pe platforma rainbowmarket.ro sau în cazul în care acest produs/aplicaţie sau serviciu a fost retras din oferta platformei ca urmare a sesizărilor întemeiate ale altor VIZITATORI/UTILIZATORI cu privire la calitatea, provenienţa, performanţele sau a destinaţiei de utilizare a respectivului produs/aplicaţie sau serviciu.

Dreptul de proprietate şi administrare al companiei RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION asupra platformei “rainbow.market” nu implică nici un fel de responsabilitate al acesteia, de nici o natură, pentru actiunile UTILIZATORILOR/VIZITATORILOR, limbajul acestora sau scopurile urmărite de aceştia prin accesarea platformei rainbowmarket.ro.

Platforma rainbowmarket.ro poate fi accesată de către orice persoana fizică care a împlinit vîrsta de 18 ani sau de către reprezentantul legal sau convenţional al oricărei persoane juridice legal înfiinţată, din România sau din strainătate.

Pentru fiecare dintre produsele/aplicaţiile/serviciile oferite administratorul şi proprietarul platformeit rainbowmarket.ro oferă prin afişare explicită şi facilă (accesibilă oricărei persoane vorbitoare de nivel mediu de limbă română sau engleză) toate caracteristicile esentiale ale produsului/aplicaţiiei/serviciului oferit/comercializat, informaţii care să permită oricărui UTILIZATOR/VIZITATOR o analiză obiectivă şi o decizie cât mai corectă în ceea ce priveşte calitatea, destinaţia de întrebuinţare şi performanţele produselor/aplicaţiilor/serviciilor oferite/comercializate pe platforma rainbowmarket.ro.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION îşi rezervă dreptul de a retrage fără preaviz orice produs/aplicaţie/serviciu fără a fi obligat să îşi motiveze decizia.

Toate acţiunile UTILIZATORILOR/VIZITATORILOR iniţiate/derulate/executate prin intermediul platformei rainbowmarket.ro trebuie să respecte legislaţia română în vigoare aşa cum este ea armonizată şi completată cu prevederile legilor internaţionale în spiritul prevederilor art. 11 din Constituţia României.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar/administrator al platformei rainbowmarket.ro nu poate fi considerată responsabilă pentru utilizarea necorespunzătoare sau abuzivă a produselor/serviciilor/aplicaţiilor puse la dispozitie şi comercializate prin intermediul platformei rainbowmarket.ro.

Platforma oferă și recomandă procedura de dublă autentificare prin utilizarea unui cod unic generat automat la un interval de 30 (treizeci) secunde. UTILIZATORUL este singurul responsabil pentru siguranţa datelor sale de autentificare (compuse dintr-o adresă de e-mail validă și o parolă) și de corecta utilizarea contului său.

RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar/administrator al platformei rainbowmarket.ro nu poate fi considerat responsabil de consecințele rezultate ca urmare a utilizării datelor de identificare ale UTILIZATORULUI de către un terț și/sau de pierderea de către UTILIZATOR a datelor sale de autentificare.

Orice UTILIZATOR poate solicita rezilierea (închiderea) contului sau accesând următoarea market@rainbowinternational.eu  .

După un termen de maximum 30 (treizeci) zile, rezilierea este efectivă. Utilizatorul nu va mai avea acces la contul său și nu va mai putea să utilizeze platforma.

În cazul în care la momentul rezilierii (închiderii) contului există comenzi nefinalizate (neonorate), Serviciul Clienți va informa UTILIZATORUL că este obligaţia sa să anunțe dacă doreşte să anuleze comanda, această situaţie putând genera pentru UTILIZATOR penalităţi de anulare/reziliere a comenzii/comenzilor în cuantum direct proporțional cu valoarea totală a produselor/aplicaţiilor/serviciilor contractate. Această clauză operează şi în cazul în care UTILIZATORUL înţelege să îşi anuleze/rezilieze comanda după plasarea şi confirmarea fermă a acesteia și/sau în cazul refuzului de a recepționa coletul cu produsele comandate.

În cazul în care un UTILIZATOR încalcă prevederile prezentelor CGU adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro, compania RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION își rezervă dreptul de a suspenda sau a închide contul respectivului UTILIZATOR, imediat şi fără comunicarea unui preaviz. Închiderea unui cont are aceleași efecte şi se supune aceloraşi condiţii ca şi închiderea unui cont la cererea UTILIZATORULUI.

DEFINIŢII

COMANDĂ: acţiune iniţiată de un UTILIZATOR al platformei rainbowmarket.ro prin care se solicită achiziţionarea unui produs/serviciu comercializat/oferit de sau prin intermediul platformei rainbowmarket.ro. Produsul şi/sau serviciul comandat este în mod obligatoriu, concomitent, moral, licit şi transparent şi nu incumbă nici o altă obligaţie comercială sau de orice altă natură în afara de achitarea preţului afişat, a taxelor de transport/livrare şi a eventualelor speze/comisioane bancare sau taxe (comisioane) percepute de operatorii autorizaţi să intermedieze plăţi online.

PLATFORMĂ: mediu digital care promoveaza ecommerce-ul între părțile implicate în respectivul mediu digital.

UTILIZATOR: persoană fizică sau juridică (prin reprezentant legal sau convenţional) care, după ce a citit prezentele CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU) şi le-a acceptat în totalitate şi necondiţionat, a solicitat și a finalizat crearea unui cont de UTILIZATOR, fiind eventual dispus să participe la sondaje, completarea de chestionare; evaluări ale produselor şi/sau să accepte primirea de mesaje de tip newsletter ca urmare a interesului pur formal exprimat în legătură cu diverse produse şi/sau servicii.

VIZITATOR: persoană fizică sau juridică (reprezentată legal sau convenţional) care după ce a citit prezentele CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE (sau CGU) şi le-a acceptat în totalitate şi necondiţionat este dispusă să acceseze platforma rainbowmarket.ro, în scop informativ sau eventual în vederea creării unui cont de UTILIZATOR.

PRODUCĂTORI/FURNIZORI: totalitatea persoanelor fizice şi/sau juridice cărora le revine în mod exclusiv răspunderea pentru garanţia şi/sau înlocuirea produselor/serviciilor comercializate/distribuite sau oferite prin intermediul platformei rainbowmarket.ro.

PRESTATORI: totalitatea persoanelor fizice şi/sau juridice cărora le revine în mod exclusiv răspunderea pentru garanţia şi calitatea serviciilor oferite prin intermediul platformei rainbowmarket.ro

CHELTUIELI DE ACHIZIŢIONARE: totalitatea taxelor şi comisioanelor percepute de către curieri, transportatori, operatori autorizaţi pentru efectuarea plăţilor online precum şi totalitatea taxelor şi comisioanelor percepute de instituţiile bancare, necesare pentru finalizarea unei comenzi prin livrarea produsului comandat/executarea integrală a serviciului contractat de către UTILIZATOR/ ca urmare a lansării unei comenzi.

MESAJELE DE TIP SPAM

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro nu utilizează și nu încurajează mesajele de tip spam așa cum sunt ele definite de Legea 506/2004 (art. 12) privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, republicată cu completările și modificările ulterioare.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro respectă cu strictețe prevederile legale interne și internaționale atât în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal cât și în ceea ce privește protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, prevederi legale consfințite prin prevederile art. 26, art. 28, art. 31 din Constituția României și nu trimite mesaje electronice (email) UTILIZATORILOR (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINITII a prezentelor CGU) decât în urma acceptului expres exprimat de aceștia.

Mesajele electronice care conțin informații referitoare la noutăți și promoții (newsletter) definite ca: „Buletin periodic, trimestrial, lunar sau săptămânal, publicat de o organizație comercială, cuprinzând știri și informații (activități, proiecte ș.a.), destinate unei audiențe locale bine definite: clienți, distribuitori, salariați, public, organisme publice, etc.” sunt trimise de către adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro doar UTILIZATORILOR (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINITII a prezentelor CGU) care și-au exprimat în prealabil acordul în acest sens și care pot în orice moment să se dezaboneze de la primirea mesajelor de tip newsletter, printr-un click (comandă) pe link-ul indicat în acest scop.

RECLAMAȚII, COMUNICĂRI ȘI SUGESTII

Reclamațiile sau sugestiile de orice natură pot fi formulate în scris de către UTILIZATORI și/sau VIZITATORI (așa cum au fost aceștia definiți la sectiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) accesând următoarea adresă.

UTILIZATORII (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) pot redacta și pot publica comentarii sau orice alte comunicări; pot transmite sugestii și idei, pot formula întrebări sau pot solicita informații mai detaliate cu privire la activitatea, aplicațiile și serviciile oferite prin intermediul platformei rainbowmarket.ro, atât timp cât conținutul textului redactat și publicat nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimator, nu tulbură și nu aduce atingere de nici un fel vieții private a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține elemente dăunatore specifice internetului (viruși, troieni, etc.), nu reprezintă texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori de tip în lanț, email-uri în masă sau orice alta formă de spam și nu au un caracter antisemit, rasist, xenofob, homofob sau de orice alt fel care să incite la discriminare de orice fel pe motive de rasa, sex, orientare sexuală, apartenență politică, etc. Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro își rezervă dreptul (dar nu are această obligație) de a șterge/bloca accesul la orice text cu astfel de conținut identificat pe adresa rainbowmarket.ro. Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro nu poate fi făcut responsabil în nici un fel și nici nu i se pot solicita despăgubiri cu titlu de daune/interese indiferent de daunele (pagubele; prejudiciile) produse de astfel de texte/comunicări/incitări.

În cazul în care UTILIZATORII (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) vor indica sau vor utiliza o adresa de email care nu le aparține sau la care nu au acces legal, vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități adminstratorul/proprietarul platformei rainbow.market va înștiința de îndată autoritățile competente în vederea identifiăarii celor vinovați și aplicării sancțiunilor legale penale și/sau civile în conformitate cu legislația în vigoare.

În cazul în care UTILIZATORII (asa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) trimit sau afișează (publică) materiale/documente/imagini sau informații de orice natură, adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro nu poate fi acuzat sau bănuit de încălcarea drepturilor de autor, de concurență neloială sau de publicitate de tip agresiv, considerându-se că persoana/persoanele care a/au publicat pe platforma rainbowmarket.ro aceste materiale, avea/aveau dreptul legal și legitim să le utilizeze și/sau să le distribuie.

De asemenea, într-o situație ca cea descrisă în paragraful precedent, adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro va considera că UTILIZATORII (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) care au publicat respectivele materiale conferă companiei RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION în calitate de proprietar/administrator al platformei rainbowmarket.ro și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea lucrări și proiecte derivate, precum și dreptul de a distribui și de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloace legale.

Orice contestație sau cerere formulată de UTILIZATORI (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) relativă la:

 • o disfuncțiune a platformei rainbowmarket.ro;
 • o eroare în executarea unei plăți;
 • o eroare în vărsarea unui virament;

trebuie notificată imediat de către UTILIZATOR accesând următoarea adresă.

LITIGII

În eventualitatea unor disensiuni, dispute sau conflicte apărute între adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro și UTILIZATORI sau VIZITATORI (așa cum au fost aceștia definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU), acestea vor fi rezolvate, pe cât posibil, pe cale amiabilă prin mediere sau conciliere directă între părti, procedura medierii, așa cum este reglementată prin Legea Nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, respectiv procedura arbitrajului la Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț şi Industrie a Municipiului Bucureşti în cazul unor litigii cu persoane juridice, fiind procedurile premergătoare obligatorii agreate de către părți (prin acceptarea prezentelor CGU) pentru soluționarea oricărui litigiu, prezenta clauză reprezentând o clauză compromisorie (în accepțiunea dispozițiilor art. 550 C.P.Civ.) agreată și acceptată de părți (adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro și UTILIZATORI sau VIZITATORI) în temeiul și cu respectarea prevederilor art. 1.203 Cod Civil privind clauzele neuzuale.

În cazul în care soluționarea pe calea medierii a conflictelor (în cazul persoanelor fizice) eșuează, părtile se vor adresa instanțelor judecătorești competente de pe raza sediului social al societății RAINBOW INTERNATIONAL DISTRIBUTION Aceasta clauză este agreată și acceptată de părți (adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro și UTILIZATORI sau VIZITATORI) în temeiul și cu respectarea prevederilor art. 1.203 Cod Civil privind clauzele neuzuale și respectă prevederile Legii 365/2002 privind comerțul electronic, republicată cu completările și modificările ulterioare.

Toate litigiile a căror soluționare pe cale amiabilă eșueaza vor fi soluționate în conformitate cu prevederile legislației române în vigoare. Prezenta clauză este agreată și acceptată de părți (adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro și UTILIZATORI sau VIZITATORI) în temeiul și cu respectarea prevederilor art. 1.203 Cod Civil privind clauzele neuzuale.

DISPOZIȚII FINALE

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro își rezervă dreptul de a modifica fără preaviz sau vreo altă notificare prealabilă cuantumul comisioanelor percepute sau orice alte prevederi ale prezentelor CGU.

Accesarea de către VIZITATORI/UTILIZATORI (așa cum au fost definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) a platformei rainbowmarket.ro duce la acceptarea necondiționată a termenilor ultimei versiuni a CGU publicată pe platforma rainbowmarket.ro.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro folosește măsuri de securitate performante (aplicații specifice) care previn pierderea, alterarea sau utilizarea eronată sau neautorizată a informațiilor care se afla în controlul său.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru serviciile oferite prin intermediul platformei rainbowmarket.ro nefiind necesară nici o notificare prealabilă în acest sens.

Odată cu accesarea platformei rainbowmarket.ro VIZITATORII și UTILIZATORII (așa cum au fost definiți la sectiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare stipulate în prezentul regulament, valoarea prezentelor CGU fiind identică cu cea a unui contract valabil încheiat între părți în condițiile prevederilor art. 1.166 și următoarele din Codul Civil.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro face toate eforturile pentru a asigura accesul securizat dar nu poate fi tras la răspundere în caz de dificultăți în accesarea site-ului/paginilor sau in caz de disfuncționalități punctuale ale acesteia în măsura în care funcționarea sa depinde în parte de factori pe care adminstratorul/proprietarul nu îi controlează.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro își rezervă dreptul să suspende accesul la platformă pentru mentenanță și/sau verificări privind securitatea respectiv integritatea paginilor sale de pe internet.

Atunci când consideră necesar, adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro poate să modifice structura și aspectul platformei cu scopul ameliorării serviciilor oferite, fără nici un fel de notificare sau atenționare prealabilă.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro nu garantează funcționarea pe toate browserele, pe toate sistemele de operare și/sau indiferent de configurările software-ului și a echipamentelor informatice utilizate. În caz de incompatibilitate, VIZITATORII și UTILIZATORII (așa cum au fost definiți la secțiunea DEFINIȚII a prezentelor CGU) sunt invitați să contacteze adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro accesând următoarea adresă.

Nulitatea, expirarea, absența forței obligatorii sau inopozabilitatea unora dintre prevederile prezentelor CGU nu atrage nulitatea, expirarea, absența forței obligatorii sau inopozabilitatea altor prevederi care își pastreaza efectele.

Adminstratorul/proprietarul platformei rainbowmarket.ro își rezervă dreptul de a desfășura orice campanie promoțională pe platforma rainbowmarket.ro.

Categorii Produse